Upphovsmän

ylva-och-perYlva Eggehorn, manus & text

Författare, poet, dramatiker, journalist m.m. Debuterade med sin första diktsamling redan som 13-åring. Har sedan dess varit verksam som skönlitterär författare med ett 40-tal utgivna böcker i olika genrer – lyrik, romaner, noveller, fackböcker, översättningar, barnböcker och läromedel. Hon har skrivit drygt tio pjäser och musikdramatiska verk. Hennes böcker är översatta till tyska, finska, norska, danska, engelska och holländska. Har skrivit texten till 15 av psalmerna i den svenska psalmboken.

Läs mer: www.ylvaeggehorn.se eller på Wikipedia

Per Rosenius, musik

Musiker, kompositör, arrangör och pedagog. Är utbildad vid Stockholms musikpedagogiska institut och inriktad på musikaliskt berättande, samspel och improvisation. Jobbar inom olika genrer och med varierande karaktär och svårighetsgrad. Har bl.a. skrivit två musikaler tillsammans med Ylva Eggehorn och musikdockteatern Jag är Judas tillsammans med prästen och dockspelaren David Melin.

Läs mer: www.perrosenius.se

 

josefs-lofte

Polhems Huvudwerk är den första musikalen som Ylva och Pers har skrivit tillsammans. Därefter har de även skrivit rockmusikalen Josefs löfte som handlar om julberättelsen, men med fokus på Josef.
Läs mer: www.josefslofte.se