Musiken

Här finns några demoinspelningar med smakprov ur musikalen:

”Min dröm”

Polhems sång om sin stora dröm och svårigheterna att nå den. Här sjunger Nils Närman Svensson, som också spelat rollen i samtliga uppsättningar.

”Stiernhielms Döden”

Polhem blev föräldralös som barn och sjunger här med Georg Stiernhielms ord om döden. Texten är ombearbetad av kompositören Per Rosenius och på den här demon är det även han som sjunger.

”Som ogräs”

Duett som Polhem sjunger med sin älskade Maria när de återförenas efter flera års separation. Ny skriven till uppsättningen sommaren 2013. På denna livedemo sjunger Emmi Christensson och Nils Närman Svensson.

”Ouvertyr”

Musikalens inledning och öppning av första scenen. Direktexport från notskrivningsprogrammet med enbart artificiella instrument.

”Processionmarsch till Christopher Polhem”

Den marsch som spelas då Polhems, som gammal, bärs in på bärstol under pompa och ståt. Direktexport från notskrivningsprogrammet med enbart artificiella instrument.

”Latinet (Kampen & Drömmen)”

Under första delen för piano (0:00-2:10) sliter Polhem med sina latinstudier. Under andra delen för kör och orkester (2:10-3:46) somnar han och drömmer förvirrade drömmar om dansande latinska ord.